Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 19:52 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Ο δαγκωμένος κουραμπιές του Γιάννη Σερβετά

Οι μέρες πλησιάζουν, ο Άϊ-Βασίλης κοιμάται του καλού καιρού και όλοι προσπαθούν να τον ξυπνήσουν... Όλοι; Όχι όλοι, μόνο οι καλοί. Οι κακοί κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν κοιμισμένο. Ποιοι θα κερδίσουν;

Μπορεί να βλέπετε ένα μεγάλο να περπατάει σοβαρός, να έχει μούσια, να φοράει γυαλιά, να κρατάει μία τσάντα στα χέρια του και μια εφημερίδα, αλλά να θυμάστε ότι αυτός ο μεγάλος είναι ένα παιδί που απλά μεγάλωσε. Και η αλήθεια είναι, πως όλα τα «μεγάλα παιδιά» θέλουμε να ξαναγίνουμε παιδιά.

Εγώ το κάνω πολύ συχνά αυτό. Είναι πολύ απλό γιατί εφαρμόζω μία μυστική συνταγή που μου την είπε ένα βράδυ η μαμά μου, που όταν ήταν μικρή της την είχε πει η μαμά της, που όταν ήταν μικρή της την είχε πει ένα βατραχάκι προτού γίνει πρίγκιπας, που του την είχε πει ένα ποτάμι που την είχε μάθει από ένα δέντρο που έπεσε από τον ψηλό καταρράκτη, που την είχε ακούσει κρυφά μία μέρα από δυο πουλιά που καθόταν στα κλαδιά του και μιλούσαν πολύ σοβαρά.

Για να γίνω παιδί, κλείνω τα μάτια, δαγκώνω έναν κουραμπιέ και διαβάζω μια ιστορία που είναι γραμμένη στο βιβλίο. Και τότε ξαναγίνομαι μικρούλης. Τώρα αν είσαι μικρό παιδί τότε είσαι πολύ τυχερό. Τα μικρά παιδιά μπορούν να διαβάσουν την ιστορία με ανοιχτά τα μάτια και εκτός αυτού, να αποκτήσουν φαντασία πιο γρήγορη ακόμα και από τη φωνή της μαμάς, που ακούγεται αμέσως μόλις κάποιο παιδί κάνει φασαρία. Τόσο πολύ γρήγορη φαντασία.

Αυτή η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία, θα σας μεταφέρει μέχρι το χωριό του Άη-Βασίλη σε μερικά δευτερόλεπτα. Καθίστε ή ξαπλώστε αναπαυτικά. Οι πρωταγωνιστές μέσα του δεν κρατιούνται. θέλουν να σας πουν την ιστορία, του δαγκωμένου κουραμπιέ.

Ο δαγκωμένος κουραμπιές

Συγγραφέας: Γιάννης Σερβετάς

Εικονογράφηση Θανάσης Τσαμπούκας

Παραμύθι για ηλικίες 4+

Σελίδες 48

Εκδόσεις ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ISBN 978-960-8259-23-2

Τ.IF. 23920 25815  www.epomenostathmos.gr

Onlineτιμή Public : 13,36

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Προσοχή! Το βιβλίο αναμένεται να εξαντληθεί.

*Παρόλο που οι αναγραφόμενες τιμές έχουν ελεγχθεί ενδελεχώς κατά τη συγγραφή του άρθρου, κατά την επίσκεψή σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα, ενδέχεται να έχουν αλλάξει, ειδικά εάν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία συγγραφής του κειμένου. 

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά