Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 18:07 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Η Χίονα, η άτακτη κοτούλα!

Ένα παραμυθάκι για υπάκουα παιδάκια!

Σ΄ ένα πεντακάθαρο κοτέτσι ζούσε ο Κικιρίκος, ο κόκορας. Ήταν ο πιο όμορφος κόκορας της γειτονιάς και όλες οι κότες που έμεναν μαζί του, καμάρωναν για τον αρχηγό τους και όλες άκουγαν τις συμβουλές του. Μόνο η άτακτη η Χιόνα, μια ζωηρή κάτασπρη κοτούλα, έκανε πάντα το δικό της και δεν ήταν καθόλου υπάκουη. Μια μέρα η Χιόνα κατάφερε να βγεί έξω από το κοτέτσι και αποφάσισε να εξερευνήσει την γύρο περιοχή έξω από την αυλή.

«Μη φεύγεις Χιόνα», φώναξε ο Κικιρίκος ανήσυχος. «Μείνε εδώ κοντά μας. Η αυλή μας έχει όμορφη λιακάδα. Μη φεύγεις γιατί μπορεί να σου τύχει κανένα κακό».

«Θα πάω στο απέναντι περιβόλι να δοκιμάσω και τα ξένα χορταράκια».

«Έχει και ο δικός μας κήπος χορταράκια», της φώναξε απελπισμένος ο Κικιρίκος.

Που να τον ακούσει όμως η άτακτη κοτούλα. Μια και δυο φεύγει και τρέχει στο διπλανό κήπο. Όταν όμως δεν είναι κανείς φρόνιμος, πληρώνει ακριβά τις αταξίες του. Έτσι και η κοτούλα μας. Πήγε στον ξένο κήπο και καλημέρισε τις άλλες κότες. Αυτές ούτε που καταδέχτηκαν να της πούν καλημέρα. Η Χιόνα έσκυψε να τσιμπήσει χορταράκια και τότε…τι έγινε τότε; Ξεπετάγεται ένας μεγάλος σκύλος και χιμάει καταπάνω της.

«Γαβ, γαβ. Φύγε από δω της φωνάζει. Φύγε από το περιβόλι μας»!

Δεν πρόλαβε η καημένη η Χιόνα να κάνει ούτε κο-κο-κό, γιατί ο σκύλος τη βούτηξε από τα φτερά και χωρίς άλλο θα της έκανε μεγάλο κακό αν δεν πρόφτανε η κοτούλα να του ξεφύγει. Τρεχάλα έφτασε λαχανιασμένη στο κοτέτσι της. Ο καημένος ο Κικιρίκος άμα την είδε σ΄ αύτα τα χάλια τη λυπήθηκε τόσο, που πλικ-πλακ έσταξαν δυο δάκρυα από τα στρογγυλά του μάτια.

«Είδες, Χιόνα, τι έπαθες», την ρώτησε, «αυτό να σου γίνει μάθημα. Να εκτιμάς τα δικά σου πράματα και να μην κυνηγάς τα ξένα. Κι έπειτα μην ξεχνάς πως κοντά μας βρίσκεις την αγάπη, που είναι το πιο σπουδαίο πράγμα στον κόσμο».

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά