Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 18:04 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Τα ζώα της φάρμας

Ένα παραμυθάκι που αποδεικνύει πως όλες οι δουλειές έχουν αξία!

Ο κυρ Αντρέας, έξω από το χωριό έχει ένα μεγάλο κτήμα. Και εκεί μέσα έχει ένα σωρό ζώα. Κότες που γεννούν φρέσκα αυγουλάκια, πάπιες μεγάλες και παχουλές, που κάνουν το μπάνιο τους στη μικρή λιμνούλα, κίτρινα παπάκια , άσπρα περιστέρια , χήνες, χηνόπουλα, κουνέλια. Έχει και ένα όμορφο σκυλάκι, τον Έρνεστ.

 

Κάθε πρωί ο κυρ Αντρέας μόνος του δίνει το φαγάκι στις κοτούλες, στις πάπιες, στα κουνέλια και στις χήνες γιατί τα αγαπάει πολύ τα ζώα. Αλλά κι εκείνα τον αγαπούν. Χαρές που κάνουν όταν τον βλέπουν! «Κοκοκό» οι κότες, «παπαπά» οι πάπιες, «κικιρίκου» ο κόκορας. Ο κυρ Ανδρέας όμως χαϊδεύει και περιποιείται περισότερο τον Έρνεστ, το πιστό του σκυλί. Και τότε τ΄ άλλα ζώα ζηλεύουν. «Κοκοκό» κάνουν θυμωμένες οι κότες, «παπαπά» οι πάπιες, «πιπιπί» τα παπάκια, «κικιρίκου» τα κοκόρια και από τη ζήλεια τους κοκκινίζει το λειρί τους. Πως τον ζηλεύουν το Έρνεστ...!

 

« Αυτός είναι τεμπέλης», λένε οι κότες.

« Αυτός μόνο να γαβγίζει ξέρει» , φωνάζουν οι πάπιες.

« Τότε γιατί τον αγαπάει τόσο πολύ τ΄ αφεντικό μας»;

« Να πάμε να τον ρωτήσουμε», λέει τότε ένα κοκοράκι. Ξεκίνησαν και βγήκαν έξω από το κτήμα, να βρούνε τον κυρ Ανδρέα. Δεν είχανε όμως πάει και πολύ μακριά, και να μια τόση μεγάλη αλεπού φάνηκε να έρχεται κατά πάνω τους τρεχάτη.

Η αλεπού στη φάρμα

Τρομαγμένα τότε τρέξανε τα ζώα να σωθούνε. Την ώρα όμως που η κυρά αλεπού ετοιμαζόταν να αρπάξει ένα μικρό κοκοράκι, να σου και ξεπετάγεται πίσω από μια λυγαριά ο Έρνεστ και παίρνει στο κυνήγι την αλεπού με γαβγίσματα. «Γαβ, γαβ…», τρόμαξε την αλεπού και έτρεξε αυτή να κρυφτεί μέσα στο δάσος, χωρίς να προλάβει να πειράξει κανένα ζώο.

 

Τότε όλα τα ζώα αποφάσισαν να ζητήσουν συγχώρεση από τον Έρνεστ και ποτέ πιά δεν τον ζήλευαν όταν τον χάιδευε ο κυρ Ανδρέας. Γιατί τώρα ξέρανε ότι από όλους ο πιο καλός ήταν ο Έρνεστ, αφού αυτός ήταν που τους φύλαγε όλους μέσα στο κτήμα, ανθρώπους και ζωντανά. Τον έκαναν λοιπόν αρχηγό τους, και ζήσανε αυτοί καλά και μεις καλύτερα!

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά