Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 17:53 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Κάστρο παραμυθιού

Πρίγκιπες, νεράιδες και μαγεία! Η μαγική συνταγή για ένα απολαυστικό παραμύθι!

Μια φορά και έναν καιρό ήτανε ένας πρίγκιπας, όμορφος σαν τον ήλιο. Ζούσε σε μιαν απέραντη και πλούσια χώρα. Ήταν πολύ καλός και όλοι τον αγαπούσαν. Αυτός όμως ήταν πολύ δυστυχισμένος, γιατί μια κακιά νεράιδα τον είχε μαγέψει και είχε πεί, πως θάβρισκε την ευτυχία του μέσα σ’ ένα χρυσό μήλο.


Έτσι, όλοι οι γιατροί συμφώνησαν πως για να γιατρευτεί ο  πρίγκιπας, έπρεπε να βρεθεί το μαγικό χρυσόμηλο.

Η καλή νεράιδα που τον προστάτευε του είπε μια μέρα πως το χρυσόμηλο βρίσκεται στον πύργο μιας κακιάς νεράιδας, χίλια μίλια μακριά. Ο πρίγκιπας πήρε την απόφαση να κάνει αυτό το μακρινό και δύσκολο ταξίδι για να βρεί επιτέλους την ευτυχία του. Η καλή νεράιδα του έδωσε να πάρει μαζί του, ένα μπουκαλάκι με μια ειδική αλοιφή, ένα κομμάτι ψωμί και μια σκούπα. Ακόμα τον συμβούλεψε να μην ανοίξει το χρυσόμηλο όταν το έβρισκε, παρά μόνο σ΄ ένα μέρος που να έχει νερό.

Ύστερα, πρόσταξε να φυσήξει ένας δυνατός άνεμος, που παρέσυρε με τη δύναμή του τον πρίγκιπα και τον πήγε αμέσως κοντά στον πύργο της νεράιδας.

Ο πρίγκιπας, άλειψε με την αλοιφή της καλής νεράιδας τη σκουριασμένη πόρτα, και μπήκε στον πύργο. Πέταξε στον σκύλο, που όρμησε αγριεμένος καταπάνω του, το κομμάτι το ψωμί και μετά με τη σκούπα που είχε μαζί του σκούπισε και καθάρισε καλά το φούρνο. Είδε το χρυσόμηλο και το έκοψε από το δέντρο με τα χρυσά φύλλα που ήταν στο κέντρο της αυλής του πύργου. Τότε όμως σείστηκε όλη η γη και ακούστηκε η φωνή της κακιάς νεράιδας να λέει θυμωμένη:

« Φούρνε, κάψε τον κλέφτη»!

« Δεν μπορώ», απάντησε ο φούρνος ,« αυτός μούκανε καλό, γιατί με καθάρισε με τη σκούπα του».

« Σκύλε, σκύλε μου, πιάστον και κάνε τον κοματάκια », φώναξε αγριεμένη.

« Δεν μπορώ», απάντησε ο σκύλος, « αυτός μούδωσε να φάω το ψωμί του».

« Πόρτα, κλείσε μέσα τον κλέφτη »!

« Δεν μπορώ» απάντησε η πόρτα « αυτός με περιποιήθηκε και άλειψε τις σκουριές μου».

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσαΤότε η κακιά νεράιδα, νικήθηκε. Ο μαγικός πύργος με μιας χάθηκε και ο πρίγκιπας βρέθηκε σε ένα δάσος. Προχώρησε λίγο κι όταν έφτασε κοντά σε μια λίμνη, άνοιξε το μεγάλο χρυσόμηλο. Από μέσα βγήκε τότε μια όμορφη κοπέλα, και είπε στον πρίγκιπα:

«Όποιος κι αν είσαι ελευθερωτή μου, δως μου γρήγορα να πιώ λίγο νερό γιατί πεθαίνω»!

Ο πρίγκιπας έτρεξε γρήγορα σαν αστραπή, έφερε νερό απ΄ τη λίμνη και της έδωσε να πιεί όσο ήθελε. Εκείνη, αφού ήπιε και συνήλθε, του διηγήθηκε την ιστορία της. Ήταν κόρη βασιλιά και η κακιά νεράιδα την είχε φυλακίσει μέσα στο χρυσόμηλο. Ο πρίγκιπας πήγε την κοπέλα στο βασίλιό του, κι εκεί την παντρεύτηκε με μεγάλες γιορτές και πανηγύρια. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά