Σάββατο, 19 Μαΐου 2012 17:32 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Κόκορας

'Ενα παραμύθι για την φιλία, που προστατεύει από τα δεινά και δεν αφήνει την πονηριά να επικρατήσει.

Ο Κοκκινολείρης, ο πετεινός, ζούσε σε ένα μικρό νησάκι και ήταν πολύ φίλος με δύο σκύλους, την μικρόσωμη Νάιλα και τον μεγαλόσωμο φίλο της τον Νάτσο. Όλη την ημέρα ήταν μαζί, παίζανε και κάνανε μακρινούς περιπάτους. Μια μέρα όμως τους έπιασε η νύχτα μακριά από το σπιτικό τους.

« Τώρα τι θα κάνουμε»; Είπε απελπισμένος ο κοκκινολείρης. « Εδώ στο δάσος υπάρχουν λύκοι και αλεπούδες».

« Ε, μη στενοχωριέσαι», του λέει η Νάιλα. «Ανέβα εσύ σ΄ αυτό το κλαρί του δέντρου να κοιμηθείς κι εγώ με τον Νάτσο θα κοιμηθούμε εδώ κάτω στην κουφάλα του δέντρου να σε προσέχουμε. Τι να κάνουμε μια νύχτα είναι θα περάσει».

« Εντάξει», είπε ο Κοκκινολείρης. «Αλλά αύριο τα ξημερώματα, πρέπει να γυρίσουμε στο σπιτικό μας». Μια και δυο λοιπόν ανεβαίνει ο πετεινός σ΄ ένα ψηλό κλαδί και τα δύο σκυλιά κουλουριάζονται στην κουφάλα του δέντρου. Μέτα τα μεσάνυχτα όμως, όπως κάνουν όλοι οι πετεινοί, φώναξε κι ο δικός μας , ο Κοκκινολείρης.

« Κουκουρίκουουου! Κουκουρίκουουου!»

ΑλεπούΜια αλεπού, που περνούσε από εκεί κοντά, άκουσε την φωνή του πετεινού και μια και δυό έρχεται κάτω από το δέντρο.

« Τι ωραία φωνή που έχεις κύριε πετεινέ», του λέει . «Θαύμα! Κατέβα λίγο να σου σφίξω την φτερούγα σου, να σε αγκαλιάσω και να σε φιλήσω, γιατί ποτέ δεν έχω ακούσει ομορφότερο τραγούδι».

Ο πετεινός, που κατάλαβε ότι η αλεπού τον ήθελε για μεζέ, της λέει:

« Ευχαρίστως κυρά Πονήρω, μόνο που πρέπει να ξυπνήσω τους φίλους μου, που κοιμούνται στην κουφάλα του δένδρου, να μου ανοίξουν,για να κατέβω».

Η αλεπού, που νόμισε ότι στην κουφάλα του δένδρου, κοιμούνται και άλλα κοκορόπουλα και ξέροντας ότι δεν θα μπορέσει να τα πιάσει όλα μόνη της, σφυρίζει συνθηματικά –«τσακ»- ξεπετάγεται από το σκοτάδι και ο φίλος της ο λύκος.

Σκύβει τότε η αλεπού μέσα στην κουφάλα, μα αντί για κοκορόπουλο, πετάγεται η Νάιλα με γαβγίσματα και παίρνει στο κυνήγι την πονηρή αλεπού. Τρέχει ο λύκος να βοηθήσει την φιλενάδα του και να δαγκώσει την θαραλέα σκυλίτσα, μα σα βολίδα πετάγεται ο φίλος της ο Νάτσο και κυνηγάει τον λύκο. Πανικόβλητοι λύκος και αλεπού, κρύβονται στο δάσος . Έτσι ο πετεινός μας σώθηκε και πριν καλά- καλά ξημερώσει , οι τρείς φίλοι γύρισαν στο σπιτικό τους και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά