Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 23:35 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Κερδίστε παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά

Συμμετέχετε στην κίνηση «Στηρίζω τον ελληνικό πολιτισμό-Διαβάζω Έλληνες συγγραφείς» και μπείτε στην κλήρωση για τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά που… μετράνε πολύ!

Η Ελλάδα έβγαλε και συνεχίζει να βγάζει εξαιρετικούς συγγραφείς. Ωστόσο, λίγο το καλοπληρωμένο marketingτων εκδοτικών οίκων του εξωτερικού και λίγο η ξενομανία που μας πιάνει τους Έλληνες που και που, έχουμε κατασκηνώσει στα ράφια της «ξενόγλωσσης λογοτεχνίας» και δεν λέμε να κουνήσουμε.

Το ελληνικό βιβλίο, βέβαια, συνεχίζει να εκδίδεται. Άλλωστε, όσο καλή κι αν είναι μια μετάφραση δεν μπορεί σε τίποτα να φτάσει σε γλωσσικό πλούτο ένα κείμενο γραμμένο από μιας αρχής στην ελληνική. Κι επειδή η λογοτεχνία είναι πολιτισμός κι επειδή, όπως κινούνται τα πράγματα, ίσως είναι η μόνη κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας, το Happyparentingσυμμετέχει στην κίνηση των εκδόσεων Μίνωας με σύνθημα «Στηρίζω τον ελληνικό πολιτισμό-διαβάζω Έλληνες συγγραφείς».

Αυτήν την εβδομάδα ζητάμε την βοήθειά σας για να μεταδώσουμε αυτό ακριβώς το μήνυμα σε ολόκληρο το Facebook. Συνοδοιπόρος μας στην προσπάθεια αυτή είναι ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους έλληνες παραμυθάδες, ο Ευγένιος Τριβιζάς. 10 τυχεροί αναγνώστες μας θα κερδίσουν αντίτυπα των βιβλίων του «Η Φιφή και η Φωφώ, οι φαντασμένες φάλαινες» και «Φουφήχτρα, η μάγισσα με την ηλεκτρική σκούπα». Δύο παραμύθια της σειράς «Παραμύθια με αριθμούς» που… μετράνε πολύ!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

1) Like στην σελίδατου Happyparenting στο Facebook

2) Κοινοποίηση της ανακοίνωσης του διαγωνισμού γράφοντας «Στηρίζω τον ελληνικό πολιτισμό-Διαβάζω Έλληνες συγγραφείς»

*Εάν έχετε προτίμηση σε κάποιο από τα δύο βιβλία μπορείτε να αφήσετε σχόλιο με τον τίτλο της επιλογής σας!

Η Φιφή και η Φωφώ, οι φαντασμένες φάλαινες

Δύο λαίμαργες και καυχησιάρες φάλαινες, η Φιφή και η Φωφώ, αποφασίζουν να αναμετρηθούν, να φάνε δηλαδή μία μέρα όσο περισσότερο μπορούν, και το ηλιοβασίλεμα να συναντηθούν για να κάνουν απολογισμό χαψίματος. Έτσι, λοιπόν, οι δύο άσπονδες φιλενάδες επιδίδονται σε μία άνευ προηγουμένου ακατάσχετη θαλασσινή πανδαισία, καταπίνουν βάρκες με ψαράδες, τρώνε καΐκια με χαρωπά ναυτάκια και καταβροχθίζουν πειρατικές σκούνες με αιχμάλωτες πριγκιποπούλες. Ώσπου οι δύο φαντασμένες φάλαινες να λύσουν τις διαφορές τους, οι αναγνώστες μαθαίνουν πολλαπλασιασμό και διαίρεση και τελειώνοντας το βιβλίο είναι πλέον σε θέση να υπολογίσουν με θαυμαστή ακρίβεια πόσα πόδια έχουν οχτώ χταπόδια και με ποιον τρόπο τρεις φάλαινες μπορούν να μοιράσουν μεταξύ τους έξι ιππόκαμπους με παπιγιόν και δώδεκα ναυαγισμένους αρλεκίνους.

Φουφήχτρα, η μάγισσα με την ηλεκτρική σκούπα

Η μάγισσα Φουφήχτρα ζει στο ζοφερό βουνό με τις χίλιες μαύρες παπαρούνες που όποιος τις αγγίζει μεταμορφώνεται σε κοράκι. Μια μέρα πετάει με την ηλεκτρική της σκούπα πάνω από την παιδική χαρά και ρουφάει όλα τα παιδάκια εκτός από ένα, την Μυρτώ, που καταφέρνει να γλιτώσει.

Μετά η απαίσια μάγισσα ρουφάει όλες τις γατούλες από τα κεραμίδια των σπιτιών εκτός από δύο, όλες τις πεταλούδες από το ανθόσπαρτο λιβάδι εκτός από τρεις, όλες τις πάπιες από τη λίμνη με τα ροζ νούφαρα εκτός από τέσσερις και όλα τα ψαράκια από το ασημένιο περιγιάλι εκτός από πέντε.

Η μάγισσα σχεδιάζει να φτιάξει ένα νόστιμο ζελέ από τα δάκρυα των παιδιών, ένα γαϊτανάκι από τις κορδέλες των γατιών, ένα πάπλωμα από τα πούπουλα των παπιών και ένα ασημένιο σάλι από τα λέπια των ψαριών.

Η τολμηρή Μυρτώ όμως, με κίνδυνο να μεταμορφωθεί σε κοράκι είναι αποφασισμένη να σκαρφαλώσει στο βουνό με τις μαύρες παπαρούνες και να ελευθερώσει τους φίλους της. Όσο σίγουρο είναι ότι η μικρή Μυρτώ θα κατατροπώσει τη μάγισσα Φουφήχτρα, άλλο τόσο είναι σίγουρο ότι οι αναγνώστες του βιβλίου θα μάθουν να μετράνε από το ένα ως το δέκα με τρόπο μαγικό. 

*Η κληρωση θα γίνει την Δευτέρα 15/04 στις 12

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά