Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 08:07 PARENTING - SHOPPING
Εκτύπωση PDF

Η ιδανική παπλωματοθήκη

Τι να λάβετε υπόψη σας όταν αγοράσετε παπλωματοθήκη για το υπνοδωμάτιο

Το στυλ του υπνοδωματίου δεν εξαρτάται μόνο από τα έπιπλα και τα χρώματα του τοίχου αλλά και από λεπτομέρειες όπως είναι η παπλωματοθήκη και τα σεντόνια. Και τι πιο αναζωογονητικό  μετά από μια κουραστική ημέρα να χαλαρώνετε σε ένα δωμάτιο όπου τα χρώματα και τα σχέδια βρίσκονται σε αρμονία και δημιουργούν ένα ενιαίο στυλ ενώ τα υφάσματα είναι καλής ποιότητας; Αν σκοπεύετε να ανανεώσετε την παπλωματοθήκη σας λάβετε υπόψη σας μερικά tips που θα δώσουν τον χαρακτήρα που θέλετε στο υπνοδωμάτιό σας ή αυτό του παιδιού σας. 

Χρώμα και στυλ. Μπορεί η βασική χρήση του παπλώματος και των σεντονιών να είναι πρακτική, αλλά έχει μεγάλη σημασία και πώς «δένει» αισθητικά με το υπόλοιπο δωμάτιο. Επειδή το κρεβάτι είναι το βασικό έπιπλο του υπνοδωματίου, τα χρώματα και τα σχέδια της παπλωματοθήκης δίνουν χαρακτήρα, κάνουν αντίθεση με το χρώμα του τοίχου ή της κουρτίνας και δημιουργούν στυλ. Για παράδειγμα, αν τα χρώματα του τοίχου είναι παλ ή ένα απλό λευκό, μια παπλωματοθήκη με έντονα χρώματα που κάνουν αντίθεση δίνει έναν άλλο χαρακτήρα στο δωμάτιο. Αντίθετα αν οι τοίχοι έχουν έντονα χρώματα, ένα ουδέτερο χρώμα στην παπλωματοθήκη διατηρεί μια ισορροπία χωρίς να φαίνεται το δωμάτιο υπερφορτωμένο.

Ύφασμα. Το είδος του υφάσματος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή της κατάλληλης παπλωματοθήκης. Σημαντικό είναι να ελέγξετε τον αριθμό των ινών που είναι μαζί πλεγμένες σε μια τετραγωνική ίντσα του υφάσματος, καθώς όσο πιο πολλές είναι αυτές τόσο πιο απαλό και ανθεκτικό το ύφασμα. Τα πιο ποιοτικά υφάσματα έχουν αριθμό κλωστών από 200 και πάνω. Σημαντικό είναι επίσης το είδος του υφάσματος. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες ποιότητες βαμβακερού υφάσματος, με καλύτερο είδος βαμβακιού το αιγυπτιακό. Μια εναλλακτική και φθηνότερη λύση είναι τα υφάσματα από polyester και βαμβάκι.

Μέγεθος. Φροντίστε πριν την αγορά να μετρήσετε το πάπλωμά σας ώστε η παπλωματοθήκη να μην είναι ούτε πολύ μικρή σε μέγεθος αλλά ούτε και τεράστια με αποτέλεσμα το πάπλωμα να «χάνεται» καθώς προσπαθείτε να σκεπαστείτε. Το ιδανικό είναι να έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος ή να είναι ελάχιστα πιο μικρή για να κάνει το σκέπασμα πιο φουσκωτό και αφράτο!

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά