Το λεξικό των γονιών

Υπάρχουν 61 καταχωρήσεις στο λεξικό.
Αναζήτηση για όρους στο λεξικό
Αρχίζει με Περιέχει Ακριβής όρος Μοιάζει με
Όρος Ορισμός
Αιμογλοβίνη

Μία πρωτεϊνική ένωση του αίματος, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες προς τους ιστούς και τα διάφορα όργανα του σώματος. Πιο συγκεκριμένα στην διαδικασία αυτή καθοριστικό ρόλο παίζει ο σίδηρος,ο οποίος έχει υψηλότατη τάση σύνδεσης με το οξυγόνο και χαμηλότερη με το διοξείδιο του άνθρακα.

Αναπτυξιακή καθυστέρηση

Ένα παιδί θεωρείται ότι παρουσιάζει αναπτυξιακή υστέρηση όταν λειτουργεί /αποδίδει πολύ πιο κάτω από την ηλικία του σε τουλάχιστον 2 τομείς από τους ακόλουθους: γνωστικές ικανότητες, λόγος, αυτονομία, κοινωνικότητα,ικανότητα οργάνωσης.

Αναφυλαξία

H πιο σοβαρή μορφή αλλεργίας. Αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα και ορθά μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο. Ευτυχώς, όμως, είναι σχετικά σπάνια, αφού παρουσιάζεται σε 30 ανθρώπους κάθε 100.000 πληθυσμού. Εκδηλώνεται απότομα και παρουσιάζονται συμπτώματα από το δέρμα, τους πνεύμονες και την καρδιά. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως μερικά λεπτά μέχρι και δυο ώρες μετά την επαφή του ατόμου με τον παράγοντα που τον ενοχλεί. Τέτοιοι μπορεί να είναι τα φάρμακα, τα τσιμπήματα εντόμων(συνήθως μέλισσα, σφήγκα, αράχνη) και οι τροφές (κυρίως τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί, το γάλα και το αυγό)

Glossary 2.7 uses technologies including PHP and SQL

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά