Το λεξικό των γονιών

Υπάρχουν 61 καταχωρήσεις στο λεξικό.
Αναζήτηση για όρους στο λεξικό
Αρχίζει με Περιέχει Ακριβής όρος Μοιάζει με
Όρος Ορισμός
Εκλεκτική αλαλία

Απουσία λόγου που παρουσιάζει το παιδί σε επιλεγμένα περιβάλλοντα και καταστάσεις, ενώ κανονικά δεν παρουσιάζει καμία γλωσσική διαταραχή.

Εμβρυϊκό σμήγμα

Τυρώδεις λιπαρή ουσία που καλύπτει το δέρμα των νεογέννητων και θεωρείται ότι προστατεύει από επιφανειακές μολύνσεις.

Έμμηνος κύκλος

Το διάστημα από την πρώτη ημέρα της περιόδου μιας γυναίκας μέχρι την ημέρα πριν την επόμενη εμμηνορρυσία. Η διάρκεια του κύκλου μπορεί να ποικίλει από τη μία γυναίκα στην άλλη και από τον ένα κύκλο στον άλλον και συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 23 και 35 ημερών.

Ενδομήτριο

Η λεπτή εσωτερική επένδυση της μήτρας

Ενδομητρίωση

Παθολογική κατάσταση κατά την οποία ο ιστός του ενδομητρίου αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται συμφύσεις.

Επισειοτομή

Χειρουργική επέμβαση που γίνεται για την πλάτυνση της εξόδου του κόλπου στον τοκετό. Η επέμβαση συμβάλλει στο να μη δημιουργηθούν τραύματα στο περίνεο από το δικό σας «σπρώξιμο» προκειμένου να βγει το παιδί από τον κόλπο. Βέβαια, η επέμβαση δεν είναι πάντα απαραίτητη. Οι ρήξεις μπορούν να αποτραπούν εάν σταματήσετε να πιέζετε όταν βγαίνει το κεφάλι του μωρού σας, επιτρέποντας στη μήτρα να το απωθήσει σταδιακά και όχι απότομα. Η επισειοτομή πρέπει να γίνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις: •Eάν το κεφάλι του μωρού είναι πολύ μεγάλο και το άνοιγμα του κόλπου σας μικρότερο •Eάν η γέννηση πρέπει να γίνει πριν προλάβει το περίνεο να ανοίξει σιγά σιγά •Eάν το μωρό σας βρίσκεται σε κίνδυνο ή σε ισχιακή προβολή (βγαίνει με τα πόδια) και ο τοκετός παρουσιάζει επιπλοκές
•Eάν δεν μπορείτε να ελέγξετε τις ωθήσεις και πιέζετε απότομα. Για να αποφευχθεί λοιπόν η δημιουργία πληγής σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή, που θα είναι δύσκολο να αποκατασταθεί, πρέπει να γίνει μία τομή 3-4 εκατοστών.

Glossary 2.7 uses technologies including PHP and SQL

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά