Το λεξικό των γονιών

Υπάρχουν 61 καταχωρήσεις στο λεξικό.
Αναζήτηση για όρους στο λεξικό
Αρχίζει με Περιέχει Ακριβής όρος Μοιάζει με
Όρος Ορισμός
Κεγχροειδή κυστίδια

Φραγμένοι ιδρωτοποιοί και σμηγματογόνοι αδένες, που εμφανίζονται υπό την μορφή λευκών κηλίδων, σε μέγεθος όσο το κεφάλι της καρφίτσας, επάνω στην μύτη, τα μάγουλα και το σαγόνι των νεογέννητών. Ευτυχώς, εξαφανίζονται μέσα σε μερικές εβδομάδες χωρίς ιατρική παρέμβαση.

Κεφίρ

Ένα γαλακτοκομικό προβιοτικό ρόφημα, πολύ θρεπτικό, που οι γηγενείς λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής καταναλώνουν πολλούς αιώνες τώρα. Είναι ευρέως γνωστό για τα οφέλη του στον οργανισμό, καθώς βοηθά τις διαδικασίες θεραπείας και συντήρησης.

Κρανιακή πηγή

Τα νεογέννητα έρχονται στον κόσμο φέροντας δύο μαλακά σημεία, σαν τρυπούλες καλυμμένες με σκληρή μεμβράνη, στο κεφαλάκι τους. Αυτά ονομάζονται κρανιακές πηγές και είναι πολύ χρήσιμα ώστε να συμπιεστεί το κεφαλάκι του μωρού και να περάσει με επιτυχία τον γεννητικό σωλήνα. Η οπίσθια πηγή κλείνει συνήθως μέσα στους 4 πρώτους μήνες, ενώ η μεγαλύτερη, η πρόσθια, κλείνει μεταξύ 6 και 24 μηνών. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών της περιοχής. Αν όμως τύχει να παρατηρήσετε ότι το δέρμα επάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή είναι τεντωμένο, αν υπάρχει εξόγκωμα ή φυσικό βαθούλωμα, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας. Ωστόσο, καλό θα ήταν για να προλάβουμε τυχόν ανησυχία σας, να σας ενημερώσουμε πως η κρανιακή πηγή είναι πιο βαθουλωτή όταν κρατάτε το μωρό όριο απ' ότι όταν το έχετε ξαπλωμένο ή σε πλάγια θέση.

Glossary 2.7 uses technologies including PHP and SQL

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά