Το λεξικό των γονιών

Υπάρχουν 61 καταχωρήσεις στο λεξικό.
Αναζήτηση για όρους στο λεξικό
Αρχίζει με Περιέχει Ακριβής όρος Μοιάζει με
Όρος Ορισμός
Ταλκ

Το ταλκ ή καλύτερα η σκόνη τάλκης που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε από την παρουσία της στις βρεφικές πούδρες προέρχεται από ένα ορυκτό του μαγνησίου που περιέχει επίσης ίχνη σιδήρου και αργίλου. Ουσιαστικά η τάλκη είναι το μαλακότερο ορυκτό στην φύση, χαράζεται με το νύχι ενώ αφήνει μια λευκή γραμμή εάν συρθεί πάνω σε χαρτί. Η σκόνη της χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, οπότε σίγουρα θα την έχετε συναντήσει σε κάποια βρεφική πούδρα, άρωμα, αποσμητικό σώματος ή χώρου κτλ. Τα τελευταία 20 χρόνια διεξάγονται συχνές έρευνες που ερευνούν την σύνδεσή του ταλκ με τον καρκίνο (κυρίως ωοθηκών και πνευμόνων) χωρίς να έχουμε μέχρι σήμερα ξεκάθαρα αποτελέσματα. Ο Διεθνής Οργανισμός για τον Καρκίνο χαρακτηρίζει: Το ταλκ που περιέχει αμίαντο (τα τελευταία χρόνια έχει απαγορευτεί) ως «καρκινογενές στους ανθρώπους». Το ταλκ που δεν περιέχει αμίαντο ως «μη ταξινομημένο για πρόκληση καρκίνου στους ανθρώπους». Την κολπική χρήση του ταλκ χωρίς αμίαντο ως «πιθανόν καρκινογόνα στους ανθρώπους».

Τεστ Παυλίδη

Ένα υψηλής ακρίβειας βιολογικό τεστ για την διάγνωση της δυσλεξίας, της διάσπασης προσοχής και της παρορμητικότητας από την προσχολική κιόλας ηλικία. Είναι ασφαλές, γρήγορο και εύκολο, αφού ο εξεταζόμενος το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να παρακολουθεί σιωπηλά με το βλέμμα έναν φωτεινό ερεθισμό στην οθόνη του Η/Υ. Το τεστ εφευρέθηκε από τον καθηγητή Γ.Θ.Παυλίδη και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, ενώ ήδη πολλά διεθνώς φημισμένα πανεπιστήμια (Harvard, Columbia, Boston κτλ.) το έχουν αποκτήσει.

Τεχνητοί πόνοι

Οι πόνοι που θα σας προκαλέσει ο γιατρός σας με την χορήγηση συνθετικής ωκυτοκίνης προκειμένου να γεννήσετε, εάν αυτό απαιτείται. Πιο πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι μία φυσιολογική εγκυμοσύνη ξεπερνά τις 294 ημέρες. Οπότε πρόκληση τοκετού γίνεται εάν δεν υπάρξουν συσπάσεις της μήτρας έπειτα απ’ αυτή την ημερομηνία.

Τύλος

Μικρή φουσκάλα ορατή στο κέντρο του άνω χείλους του μωρού που θηλάζει.Δεν είναι ανησυχητική ενώ εξαφανίζεται μόνη της μετά από ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Glossary 2.7 uses technologies including PHP and SQL

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά