Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 13:29 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Παρουσίαση της σειράς παιδικών βιβλίων «Μικροχώρα»

Διαβάσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 3 πρώτα βιβλία της παιδικής σειράς «Μικροχώρα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Διαβάζω καθημερινά πολλά παιδικά βιβλία και είναι αρκετά εκείνα που καταφέρνουν και αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον μου. Άλλα με τραβούν για την ιστορία, άλλα για την εικονογράφηση, αλλά για το χιούμορ, άλλα για την γλώσσα και άλλα για τον τρόπο με τον οποίο κατορθώνουν να ενεργοποιούν την φαντασία. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, χαίρομαι που στην Ελλάδα διαθέτουμε μια τόσο αξιόλογη λογοτεχνική παραγωγή.

Και παρότι μου αρέσει να επιλέγω βιβλία ελλήνων συγγραφέων, δεν μπορώ να αρνηθώ κάποια μικρά «εισαγώμενα διαμάντια». Μιλάω για την παιδική σειρά βιβλίων «Μικροχώρα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου και δεν μπορούσα παρά να παρατηρήσω πως διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ευνοούν την πολυεπίπεδη ανάπτυξη ενός παιδιού.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια παρέα μικρών ζώων, τα «Μικρούλια». Στο πρώτο βιβλίο, «Μια απίθανη ημέρα», τα παρακολουθούμε στο πως περνούν την ημέρα τους, στο δεύτερο, «Οι 4 εποχές», διαβάζουμε τις περιπέτειές τους στο πέρασμα των εποχών και στο τρίτο, «Ο γύρος του κόσμου», τα ακολουθούμε στο ταξίδι τους σε διάφορες χώρες ανά την υφήλιο. Ωστόσο, δεν είναι η αφήγηση της Μάριον Μπίε εκείνη που κάνει την σειρά τόσο ξεχωριστή.

Τι είναι, λοιπόν;

Εικονογράφηση: Έντονα χρώματα σε πολλές αποχρώσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών.

Εστίαση-παρατηρητικότητα: Και στα 3 βιβλία τα παιδιά καλούνται να ονομάσουν και να βρουν περισσότερα από 100 αντικείμενα.

Αλληλεπίδραση: Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν ερωτήσεις που τα παιδιά καλλούνται να απαντήσουν και οι οποίες στοχεύουν στην παρατηρηρικότητά τους, στην ενεργοποίηση της φαντασία τους, στην υπενθύμιση βασικών κανόνων ασφαλείας, υγιεινής, συμπεριφοράς κοκ.

Λεξιλόγιο: Κάτω από τα αντικείμενα που το βιβλίο ζητά από τα παιδιά να εντοπίσουν βρίσκεται γραμμένο το όνομά τους, οπότε το παιδί συνδυάζει οπτικά το αντικείμενο με την λέξη.

Αφορμή για παιχνίδι: Εκτός από τα αντικείμενα που το ίδιο το βιβλίο ζητάει από το παιδί να εντοπίσει, υπάρχουν και πολλά ακόμη που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για παιχνίδι. Ο γονιός μπορεί να ρωτήσει τα παιδιά «ποιος, μα ποιος θα μου δείξει ένα...αεροπλάνο;» και εκείνα να κληθούν να αναγνωρίσουν την λέξη, να την οπτικοποιήσουν και να την καταδείξουν.

Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά κάθε βιβλίο διαθέτει εναν QR κωδικό τον οποίο μπορείτε να σκανάρετε, αφού πρώτα έχετε εγκαταστήσει στο κινητό ή το tablet σας μια εφαρμοφή QR Code Reader, για να ακούσετε την αφήγηση του βιβλίου από την Μαρία Τερζάκη.

Καλή ανάγνωση!

 

Μικροχώρα

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Σειρά: Γνώσεις και δραστηριότητες

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικία: από 3 ετών, Εξώφυλλο: Σκληρό, Σχήμα: 21 x 28,

Σελίδες: 32,

Online Τιμή Public:

  1. «Μια απίθανη ημέρα!»: €9,90
  2. «Οι 4 εποχές!»: €9,90
  3. «Ο γύρος του κόσμου»: €10,98

 

*Παρότι έχει πραγματοποιηθεί λεπτομερής έλεγχος τιμών κατά τη συγγραφή του άρθρου, αυτές μπορεί να έχουν αλλάξει εάν έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά