Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 15:48 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Παρουσίαση βιβλίου: Ζητείται άλογο για αμαζόνα

Διαβάσαμε και σας παρουσιάζουμε το βιβλίο των εκδόσεων Μεταίχμιο "Ζητείται άλογο για αμαζόνα"

Μπορεί να έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας τις Απόκριες και να έχουμε υποδεχτεί την Άνοιξη, όμως η αγαπημένη και πιο διασκεδαστική περίοδος των παιδιών δεν έχει ακόμη φύγει από το μυαλό και την καρδιά μου. Αιτία για αυτό αποτελεί το βιβλίο «Ζητείται άλογο για αμαζόνα» που κυκλοφόρησε τον Φλεβάρη από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το βιβλίο αυτό μπορεί να εξιστορεί μια καρναβαλιστική περιπέτεια, όμως είναι άδικο να βγαίνει από την βιβλιοθήκη μόνο για μερικές εβδομάδες κάθε χρόνο. Κι αυτό γιατί περιστρέφεται γύρω από δύο πολύ σημαντικά θέματα, την φιλία και τα στερεότυπα.

«Η Δανάη ετοιμάζεται για το αποκριάτικο πάρτι του σχολείου. Έχει ντυθεί όλα τα χαριτωμένα ζώα και ζουζούνια του δάσους και φέτος θα κάνει το ονειρό της πραγματικότητα. Θα ντυθεί πριγκίπισσα! Κατάφερε να πείσει ακόμα και την μαμά της που αντιπαθεί όλα τα πριγκιπικά. Τι συμβαίνει, όμως, όταν μια λάθος σακούλα φτάνει στο σπίτι και μια αγορίστικη στολή είναι η μόνη λύση για να πάει στο πάρτι; Και γιατί ένα παράξενο άλογο φοράει το στέμμα της; Μήπως, τελικά, καλά λένε πως «κάθε εμπόδιο για καλό;».

Το βιβλίο «Ζητείται άλογο για αμαζόνα» είναι εξαιρετικά καλογραμμένο, με γλώσσα οικεία και άμεση, διαθέτει χιούμορ, υπέροχη εικονογράφηση και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ωστόσο, το μεγαλύτερο προσόν του είναι οι σκέψεις που γεννα:

-Είναι αναγκαίο να γινόμαστε πάντα ένα με την μάζα;

-Σε έναν κόσμο γεμάτο πριγκίπισσες, είναι κακό ένα κορίτσι να ντυθεί «Αμαζόνα της Φωτιάς»;

-Και για ποιο λόγο πρέπει ένα αγόρι να επιλέξει να ντυθεί superman και όχι «Ουράνιο Άλογο» που ξέφυγε από το άρμα του Ήλιου.

Οι Απόκριες είναι η γιορτή της Φαντασίας! Μήπως δεν είναι αναγκαίο να μπλεχτούμε σε ένα κουβάρι από ροζ φουστάνια;

 

0013788 195Ζητείται άλογο για αμαζόνα

Λίνα Μουσιώνη

Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

ISBN: 978-618-03-0825-9

Σελίδες: 64

Ημερομηνία έκδοσης: 09/02/2017

Τιμή Public: 6,92 (στις 2/3/2017)

Δες περισσότερα εδώ

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά