Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 10:42 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Διαβάσαμε το παραμύθι «9 τρελές ιστορίες»

Διαβάσαμε και σας παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο των εκδόσεων Παπαδόπουλος «9 τρελές ιστορίες».

Έχω διαβάσει τόσα παιδικά βιβλία που –θα το παραδεχτώ- καμιά φορά βαριέμαι. Κάποια μου αρέσουν, κάποια τα θεωρώ ανιαρά, σε άλλα μαντεύω το τέλος από τις πρώτες γραμμές... Υπάρχουν, όμως, και εκείνες οι φορές που με χτυπάει ο ενθουσιασμός και απλά ζητάω το παραμύθι να ήταν λίγες σελίδες μεγαλύτερο.

Αυτό συνέβη με το «9 τρελές ιστορίες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Άνοιξα να το ξεφυλλίσω και απλά δεν το άφησα από τα χέρια μου ούτε για να φέρω τα γυαλιά μου.

Οι λόγοι πολλοί:

  1. Είναι καλογραμμένο. Το κείμενο μοιάζει να έχει έναν ρυθμό. Το διαβάζεις απνευστί, χωρίς να σκοντάφτεις σε λέξεις. Είναι, με άλλα λόγια, ένα παραμύθι που δημιουργήθηκε για διαβάζεται δυνατά.
  2.  Δεν είναι καθόλου προβλέψιμο. Κάθεμια από τις μικρές, αυτοτελείς ιστορίες τελειώνει με εσένα να αναρωτιέσαι «τι στο καλό έγινε μόλις τώρα».
  3. Είναι μοντέρνο και καθημερινό. Δεν μιλά για πριγκίπισσες, δεν έχει κάστρα, δεν θα βρεις πουθενά τροχήλατες άμαξες...Αντίθετα, τις περισσότερες φορές θα βρεις ανθρώπους της διπλανής πόρτας που οι επιθυμίες ή οι παραξενιές τους τους βάζουν σε μπελάδες.
  4. Δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά. Η αλληγορία, το χιούμορ και τα ηθικά διδάγματα συχνά ιντριγκάρουν και το ενήλικο μυαλό.

Θα μπορούσα να συνεχίσω να αναπτύσσω τα επιχειρήματά μου αλλά πιστεύω πως αυτό το βιβλίο είναι καλύτερα να το ζήσεις, οπότε ρίξτε μια ματιά στις πρώτες σελίδες εδώ.

 

9-treles-istories-9789605696719-200-1230028

 

9 τρελές ιστορίες

Συγγραφέας: Wölfel Ursula

Μετάφραση: Ηώ Αμανάκη

Εικονογράφηση: Μιχάλης Καζάκης

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Προτεινόμενη Ηλικία: 6+

Αριθμός Σελίδων: 48

Διαστάσεις: 17x24

Τιμή: Public Web Offer €8,99 (στις 2/6/2017)

Αποκτήστε το εδώ>

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά